Et vakkert teakdekk – slik gjør du

Et vakkert teakdekk – slik gjør du

Et vakkert teakdekk og andre tredetaljer om bord er med på å heve helhetsintrykket av båten og gjør den både vakker å se og gå på. I tillegg gjør et vakkert teakdekk båten enda mer attraktiv dersom du er i ferd med å selge båten.

Noen er glade i en grånet, naturlig teak, mens andre foretrekker den vakre, gylne tonen i treet. Hører du til den siste kategorien bør du lese videre, for med Jotuns produkter er det enkelt å gjenskape en vakker, gylden bruntone i båtens teakdekk og andre tredetaljer om bord.

Jotun Teak Cleaner, Teak Sealer og Teak Oil

 

Slik går du frem

  • Skyll dekket med ferskvann og fjern evt løst sittende smuss
  • Påfør Teak Cleaner med pensel, rull, svamp eller myk klut og la virke i ca 10 min.
  • Skrubb med en børste eller grov side av en svamp for å fjerne hardt sittende smuss og forurensinger. Påfør mer Teak Cleaner ved behov.
  • Skyll godt med ferskvann
  • Prosessen kan gjentas ved svært skitten overflate inntil du er fornøyd med resultatet
  • Nyrenset overflate forsegles med Teak Sealer for å forhindre at salt, smuss og forurensinger trenger inn i treet.
  • Teak Sealer påføres med pensel, svamp, myk klut eller rull. La tørke i ca 30 min og tørk av evt overskytende produkt i overflaten.
  • Gjenta prosessen ved behov
  • Et alternativ til Teak Sealer er Teak Oil, en treolje som penetrerer inn i treet. Påfør med pensel, rull eller svamp og la tørke i ca 30 min. Tørk av evt overskytende produkt i overflaten.

Hva er forskjellen på Teak Sealer og Teak Oil?

Teak Sealer forsegler treet og legger igjen en myk, voksaktig overflate som er meget behaglig å gå på uten å gjøre treet glatt. Den vil også tilføre litt ekstra glød i treet. Teak Oil går raskt inn i treet men har noe kortere beskyttelsetid. Hva du velger kommer helt an på smak og behag!

 

Se «Slik gjør du»-filmen her:

 

P.s Har du sett våre andre «Slik gjør du»-filmer på bunnstoff, grunning og vedlikehold av gummi, rustfritt stål og tekstil? Du finner dem her!

Caroline

Styr unna disse båtpusstabbene!

Når våren nærmer seg, blir det fart i båthavnene. Mange ønsker å få båten klar så fort som mulig, men…

Båtpusstipsene som gjør deg til ekspert

Er du usikker på hvordan du går fram når du skal gjøre båten klar for sesongen? Om du må skrape av…

Stoffe så sjelden som mulig

– Hvordan kan jeg stoffe så sjelden som mulig? spør mange båteiere. Den travle hverdagen gjør båtpussen til stress for enkelte….

Go to top