Slik får du et vakkert teakdekk ombord

Slik får du et vakkert teakdekk ombord

Et vakkert teakdekk – i kombinasjon med andre tredetaljer om bord – er med på å heve helhetsinntrykket av båten. Dette gjør den både vakker å se på og å gå på. I tillegg kan et vakkert teakdekk gjøre båten enda mer attraktiv dersom du er i ferd med å selge båten.

Noen liker en grånet, naturlig teakfarge, mens andre foretrekker den vakre, gylne tonen i treet. Hvis du hører til den siste kategorien, bør du lese videre. Med Jotuns båtprodukter er det nemlig enkelt å gjenskape en vakker, gylden bruntone i båtens teakdekk og i andre tredetaljer om bord.

 

Jotun Teak Cleaner, Teak Sealer og Teak Oil

 

Slik får du et vakkert teakdekk på båten:

  • Først skyll dekket med ferskvann og fjern alt av løstsittende smuss.
  • Påfør Teak Cleaner med pensel, rull, svamp eller myk klut. Deretter lar du det virke i ca 10 minutter.
  • Skrubb med en børste eller grov side av en svamp for å fjerne smuss og andre forurensinger. Påfør mer Teak Cleaner ved behov.
  • Skyll godt med ferskvann.
  • Prosessen kan gjentas ved svært skitten overflate inntil du er fornøyd med resultatet.
  • Nyrenset overflate må forsegles med Teak Sealer for å forhindre at salt, smuss og forurensinger trenger inn i selve treet.
  • Teak Sealer påføres med pensel, svamp, myk klut eller rull. La tørke i ca 30 min og tørk av overskytende produkt i overflaten.
  • Gjenta prosessen ved behov.

Vil du lære mer om rensing av teak på båt? Se Jotuns «Slik gjør du»-filmer her:

 

P.s Har du sett våre andre «Slik gjør du»-filmer på bunnstoff, grunning og vedlikehold av gummi, rustfritt stål og tekstil? Du finner dem her!

Avatar
Avatar

Caroline

Årets nyhet fra Jotun Yachting

I over 90 år har Jotun levert produkter som verner verdier og beskytter både boliger, skip og infrastruktur fra nedbrytelse…

Livesendning om båtpuss – dette lurte dere på!

Nylig gjennomførte vi en livesending sammen med Båtmagasinet, hvor vi svarte på deres spørsmål om båtpuss. Under finner dere noe…

Styr unna disse båtpusstabbene!

Våren nærmer seg med stormskritt, og det blir endelig fart i båthavnene igjen. Mange ønsker å få båten på vannet…