Effektivt bunnstoff for aluminiumsbåter

Effektivt bunnstoff for aluminiumsbåter

Det har lenge vært en utfordring å beskytte aluminiumsbåter mot begroing. Dette har også fått mye oppmerksomhet i båtmedia. 

Aqualine er et effektivt bunnstoff som er spesialutviklet for aluminiumsbåter  og holder båten fri for begroing gjennom hele sesongen. Aqualine er et selvpolerende bunnstoff, noe som gir enkelt vedlikehold for båteiere. Og det beste av alt? Etter endt sesong, er det bare å spyle over med høytrykkspyler! Da er båten klar for et nytt strøk maling neste sesong.

Se de vanligste spørsmålene og svarene om båtpuss her

JOTUN YACHTING Aqualine

Aqualine er spesialutviklet for aluminiumsbåter

 

Aqualine og Aqualine Spray produktbilde

Robust bunnstoff til robuste båter

Mange av de som velger å kjøpe en aluminiumsbåt bruker gjerne båten store deler av året, og ofte året rundt. Den brukes ikke bare for moro skyld, men er ofte brukt som transportmiddel eller arbeidsbåter. I tillegg tillater man seg kanskje å bruke båten litt tøffere enn en tradisjonell gelcoatbåt. Det setter ikke bare høye krav til båten som må være robust og tåle en «trøkk», men også til bunnstoffet. Det må være like robust og tåle mye bruk, lange perioder på vannet og høye hastigheter.

Med Jotuns spesialutviklede bindemiddel, vil overflaten fornyes jevnlig, men i en optimal hastighet. Det betyr at bunnstoffet vil beskytte båten på et javnt nivå gjennom hele sesongen. Husk at god beskyttelse er et resultat av at du påfører nok maling. I BÅTEN-brosjyren finner du volumtabeller som viser hvor mye maling som er anbefalt til forskjellige båttyper og lengder.

Vil du vite mer om hvordan du best beskytter drevet gjennom sesongen? Les mer om bunnstoff til drev her! 

Aqualine finnesi fargen sort i 0,75L og 2,5L emballasje. Aqualine Spray kommer i fargene sort og grå i 0,4L sprayboks for enkel påføring på drev. Både Aqualine og Aqualine Spray er kompatible med de aller fleste selvpolerende bunnstoff og kan dermed enkelt overmales på de aller fleste tidligere påførte bunnstoffene.

Avatar
Avatar

Caroline

Grunning av båt – beskyttelse og gode forberedelser

Gode forberedelser og grunning er hemmeligheten bak et godt malingsresultat, enten du skal legge på bunnstoff eller lakkere båten. Grunnlaget…

Jotun forenkler båtpussen! Årets nyhet fra Jotun Yachting

Noe av det mest krevende når det kommer tli båtpuss, eller vårklargjøring, er å fjerne all maling på båten og…

Kalesjerens som tar de vanskeligste flekkene!

Det er en kjent utfordring – kalesjen får hard medfart i løpet av en sesong. Hardt sittende smuss som er…

Spesialutviklet bunnstoff for ferskvann

Uansett hvilken type båt du har, trenger den god beskyttelse mot elementene. Alle båter trenger altså beskyttelse, men ikke nødvendigvis mot…