«Solo II» vinner av Shetland Race 2016

«Solo II» vinner av Shetland Race 2016

 

2016 års Shetland Race som går t/r Bergen-Lerwick på Shetland, samlet ikke mindre enn fire Class 40-båter i år. På startlinjen ved Marsteinen Fyr sør for Bergen lå også profilerte «Solo 2» med Rune Aasberg og Simen Løvgren. Det kom til å bli en fartsfylt seilas fra Bergen til Shetland som lå an til ny rekord, like før vinden fant for godt å gi seg ca 20 nm før mål. Allikevel klarte «Solo 2» å holde resten av feltet bak seg og komme først over mållinjen i Lerwick.

Spennende retur fra Shetland

Rune og Simen rapporterer om en læringsfylt og spennende seilas og kommenterer returen følgende: «Det var meldt lett vind med økning etterhvert over mot Vestlandet. Med andre ord helt motsatt av turen til Shetland. Vi valgte å seile med et stort forseil (Code0) og heller seile lavt med høy fart. I tillegg var det meldt noe mer vind og etterhvert dreining lenger syd i seilingsområdet. Derfor ble vår kurs den sydligste av alle. Det blir lengre distanse av det, men vi prioriterer fart fremfor slappe lave kurser, noe som er svært viktig på den type båt vi seiler. Etter å ha vært lengst syd fikk vi den dreiningen og økende vinden som var meldt. Vi satte igjen det fantastiske seilet (Code5 seil) som vi brukte på turen over. Dette satte en enorm fart i Solo2 igjen, men dessverre røk innfestningen etter et par timer, noe som ikke kunne utbedres på sjøen, så vi var nødt til å seile med redusert seilføring siste delen. Dette gjorde at det forspranget vi hadde bygget på de andre ble mindre, og vår Tyske konkurrent i RED klarte med knappest margin å slå oss på korrigert tid. Men vi var igjen første båt i mål og totalresultatet ble 1. plass overall og 1. plass i klassen, noe vi selvfølgelig er kjempefornøyd med!»

NOR Challenge team

NOR Challange teamet Simen Løvgren (t.v) og Rune Aasberg (t.h)

«Underveis lærte vi mye nytt om egenskapene i båten, som skal bli utrolig spennende å teste ut mer når vi nå i neste uke legger ut på en 4-5 dagers treningstur rundt Shetland, ned i Nordsjøen og inn i Skagerrak. I tillegg ser vi veldig frem til vårt hovedmål i år, som er Normandy Channel Race i Frankrike/ England i september, der vi skal møte nærmere 30 konkurrenter i samme klasse (Class40)»

 

Jotun gratulerer Rune og Simen med seieren i Shetland Race 2016 og ser frem til å følge båten med deres engasjerte besetning videre!

 

«Solo II» seiler med Racing bunnstoff fra Jotun Yachting

 

Se film fra den fartsfylte overfarten fra Bergen til Lerwick her:

 

Avatar
Avatar

Caroline

Stoff båten kun annethvert år med NonStop Supreme

Selv om det kan være kos med båtpuss og stell, så er ikke stoffing av båten nødvendigvis det aller beste…

Friske opp båten etter sommerferien – her er fire gode tips!

Det er august og sommeren er ikke over ennå! Har båten vært mye i bruk, så setter det ofte spor…