Stoffe båten i høst og få den raskere på vannet til våren!

Stoffe båten i høst og få den raskere på vannet til våren!

Å stoffe båten er tradisjonelt en stor jobb man gjør om våren. – Men nå har du flere muligheter!

Gjør om på gamle vaner – stoffe båten nå!

Tidligere var det slik at man hadde tre måneder på seg fra båten var malt til den måtte sjøsettes. Derfor falt det seg naturlig å gjøre jobben nettopp på våren. Med dagens bunnstoff har man betraktelig lenger tid på seg fra båten er malt til den skal på vannet.

De som velger å vinterlagre båten på land om vinteren, løfter gjerne båten i løpet av september eller kanskje begynnelsen av oktober. Man gjør det helst på en solskinnsdag for å slippe å stå i sprutregnet med stropper, kraner og alle ting som skal ut av båten og inn i bilen.

Stoffe båten i høst 3

Få båten raskere på vannet til våren

Hvorfor ikke passe på å stoffe båten på samme gang? Jo, vi vet. Når båtsesongen er over så er man egentlig ganske ferdig med alt som har med båt å gjøre. Da vil man ofte bare få den på land og ferdig pakket inn. Samtidig vil man jo som regel gjerne få båten ut på vannet så fort som mulig om våren! Da ligger en lang og deilig båtsesong foran oss. Drømmen om de nydelige, varme dagene på havet, med solen i ansiktet og måkeskrik i det fjerne. Den drømmen er en god del timer nærmere om du da allerede har stoffet ferdig båten. Eller kanskje du hører til de som bare får tildelt et tidspunkt for sjøsetting og innser at det kanskje ikke vil bli tid for å stoffe båten før det?

Vil du stoffe båten så sjelden som mulig? Med NonStop Supreme holder til å stoffe båten annethvert år, les mer her! 

Male bunnstoff

Gjør som proffen

Da er det godt å vite at med Jotun sine bunnstoff, så kan du stoffe båten inntil 9 måneder før sjøsetting. Det er noe som også mange serviceverft har begynt med.  Flere verft og båtopplag velger å stoffe båtene i det de kommer opp på land, nettopp for å spare tid til våren. Ofte er også temperaturen mer gunstig en vakker tidlig høstdag i september, enn en kald vårvinterhelg tidlig vår.

Så vårt svar til deg som lurer på raskeste måte å få båten på vannet om våren, er kort og godt – stoff båten nå i høst!

Lurer du på hvordan du gjør båten klar til vinterlagring? Les mer om høstklargjøring av båten her! 

Avatar
Avatar

Caroline