Stoffe så sjelden som mulig

Stoffe så sjelden som mulig

– Hvordan kan jeg stoffe så sjelden som mulig? spør mange båteiere. Båtpussen kan være krevende, og mange båteiere ønsker seg derfor et bunnstoff som holder lenger. Med NonStop Supreme holder det å stoffe båten annethvert år!

HVA ER BUNNSTOFF?

Bunnstoff beskytter båten mot groe, noe som igjen gir båten mindre friksjon i vannet og bedre fremdrift. Jobben i seg selv er relativt enkel, så lenge du velger riktig produkt.

TRENGER KUN STOFFE ANNETHVERT ÅR

NonStop Supreme fra Jotun er et selvpolerende bunnstoff med inntil to års vedlikeholdsintervaller. Dette betyr at dersom du påfører den som anbefalt, vil du få en særdeles god beskyttelse over hele to sesonger. Dette betyr at du kan bruke mer tid på vannet når våren kommer – eller rett og slett få båten på vannet enda raskere!

NonStop Supreme med USPer

Når båtsesongen er over

Når båten er påført NonStop Supreme om våren, kan du velge å la den ligge i vannet over vinteren eller å løfte båten på land. Når du løfter båten så må den vaskes varsomt med ferskvann (høytrykksspyler max 80 bar) før den dekkes til. Når våren kommer, er det bare å sjøsette på nytt. Av estetiske årsaker kan det være ønskelig å flekke med bunnstoff i baugen, vannlinjen og andre steder med ekstra hard slitasje. Når nytt bunnstoff skal påføres før tredje sesong, holder det med kun ett strøk med NonStop Supreme for en ny toårsperiode.

Jotun Yachting

Mindre malingsfilm på skroget

Er du opptatt av å bygge minst mulig malingsfilm på skroget? Da er NonStop Supreme et godt valg. Siden det er et selvpolerende bunnstoff, vil malingsfilmen bli tynnere over tid, etterhvert som poleringseffekten gjør sitt. Når du i tillegg kun trenger ett strøk annethvert år, så vil du også bygge mindre film over tid enn med et tradisjonelt bunnstoff som du påfører hver sesong.

Jotun Yachting bunnstoff

BUNNSTOFF SPARER DEG FOR MYE JOBB

Det er enkelt å bytte til NonStop Supreme. Uansett om du har et selvpolerende eller hardt bunnstoff kan du påføre NonStop Supreme direkte på det eksisterende bunnstoffet med noen få unntak. Se kompatibilitetstabellen på Jotun.no eller i BÅTEN-brosjyren Legg merke til at harde bunnstoff alltid bør våtslipes før nytt strøk påføres. Husk å påføre to strøk for å sikre at du har nok filmtykkelse for to sesonger. Deretter holder det altså med ett strøk annethvert år.

Med et bunnstoff som har to års vedlikeholdsintervaller, sparer du deg for mye jobb og kan heller bruke tiden der vi båteiere trives aller best – på vannet!

NonStop Supreme

Er du på jakt etter bunnstoff for regattabåter? Les mer om våre tips til regattabåter her.

Hva er forskjellen på selvpolerende og hardt bunnstoff?

NonStop Supreme fra Jotun er et selvpolerende bunnstoff. Men hva er forskjellen på selvpolerende og hardt bunnstoff?

Et selvpolerende bunnstoff gjør at malingsfilmen blir tynnere gjennom sesongen. Det er også enkelt å vedlikeholde, ettersom du kun trenger å spyle båten etter endt sesong. Et hardt bunnstoff er mer robust, og er dermed et godt valg hvis du drar båten mye opp på land. Dette krever derimot mer vedlikehold enn et selvpolerende bunnstoff.

Har båten din drev? Jotuns Aqualine drevspray beskytter effektivt drevet gjennom hele sesongen.

Lurer du på hvordan du skal gå frem? Se filmen «Slik stoffer du» her:

Trenger du mere hjelp og råd? Her er svar på de mest vanlige spørsmålene vi får om bunnstoff og båtpuss!

Avatar
Avatar

Caroline

Stoff båten kun annethvert år med NonStop Supreme

Selv om det kan være kos med båtpuss og stell, så er ikke stoffing av båten nødvendigvis det aller beste…