Stoffe så sjelden som mulig

Stoffe så sjelden som mulig

– Hvordan kan jeg stoffe så sjelden som mulig? spør mange båteiere. Båtpussen kan være krevende, og mange båteiere ønsker seg derfor et bunnstoff som holder lenger. Med NonStop Supreme holder det å stoffe båten annethvert år!

HVA ER BUNNSTOFF?

Bunnstoff beskytter båten mot groe, noe som igjen gir båten mindre friksjon i vannet og bedre fremdrift. Jobben i seg selv er relativt enkel, så lenge du velger riktig produkt. Ønsker du mer informasjon om bunnstoff til din båt? Her svarer ekspertene våre på vanlige spørsmål om bunnstoff og båtpuss.

TRENGER KUN STOFFE ANNETHVERT ÅR

NonStop Supreme fra Jotun er et selvpolerende bunnstoff med inntil to års vedlikeholdsintervaller. Dette betyr at dersom du påfører den som anbefalt, vil du få en særdeles god beskyttelse over hele to sesonger. Dette betyr at du kan bruke mer tid på vannet når våren kommer – eller rett og slett få båten på vannet enda raskere!

2,5L-Yachting-Nonstop-Supreme

Suveren beskyttelse i to sesonger

Når båtsesongen er over

Når båten er påført NonStop Supreme om våren, kan du velge å la den ligge i vannet over vinteren eller å løfte båten på land. Når du løfter båten så må den vaskes varsomt med ferskvann (høytrykkspyler max 80 bar) før den dekkes til. Når våren kommer, er det bare å sjøsette på nytt. Av estetiske årsaker kan det være ønskelig å flekke med bunnstoff i baugen, vannlinjen og andre steder med ekstra hard slitasje. Når nytt bunnstoff skal påføres før tredje sesong, holder det med kun ett strøk med NonStop Supreme for en ny toårsperiode.

Er du på jakt etter bunnstoff for regattabåter? Les mer om våre tips til regattabåter her.

Mindre malingsfilm på skroget

Er du opptatt av å bygge minst mulig malingsfilm på skroget? Da er NonStop Supreme et godt valg. Siden det er et selvpolerende bunnstoff, vil malingsfilmen bli tynnere over tid, etterhvert som poleringseffekten gjør sitt. Når du i tillegg kun trenger ett strøk annethvert år, så vil du også bygge mindre film over tid enn med et tradisjonelt bunnstoff som du påfører hver sesong.

En båt på blikkstille vann

BUNNSTOFF SPARER DEG FOR MYE JOBB

Det er enkelt å bytte til NonStop Supreme. Uansett om du har et selvpolerende eller hardt bunnstoff kan du påføre NonStop Supreme direkte på det eksisterende bunnstoffet med noen få unntak. Se kompabilitetstabellen i BÅTEN-brosjyren eller appen «Jotun Yachting» for mer informasjon. Legg merke til at harde bunnstoff alltid bør våtslipes før nytt strøk påføres. Husk å påføre to strøk for å sikre at du har nok filmtykkelse for to sesonger. Deretter holder det altså med ett strøk annethvert år.

Med et bunnstoff som har to års vedlikeholdsintervall, sparer du deg for mye jobb og kan heller bruke tiden der vi båteiere trives aller best – på vannet!

Hva er forskjellen på selvpolerende og hardt bunnstoff?

NonStop Supreme fra Jotun er et selvpolerende bunnstoff. Men hva er forskjellen på selvpolerende og hardt bunnstoff?

Et selvpolerende bunnstoff gjør at malingsfilmen blir tynnere gjennom sesongen. Det er også enkelt å vedlikeholde, ettersom du kun trenger å spyle båten etter endt sesong. Et hardt bunnstoff er mer robust, og er dermed et godt valg hvis du drar båten mye opp på land. Dette krever derimot mer vedlikehold enn et selvpolerende bunnstoff.

Har båten din drev? Jotuns drevspray Aqualine Optima beskytter effektivt drevet gjennom hele sesongen.

Lurer du på hvordan du skal gå frem? Se filmen «Slik stoffer du» her:

 

Avatar
Avatar

Caroline

Grunning av båt – beskyttelse og gode forberedelser

Gode forberedelser og grunning er hemmeligheten bak et godt malingsresultat, enten du skal legge på bunnstoff eller lakkere båten. Grunnlaget…

Jotun forenkler båtpussen! Årets nyhet fra Jotun Yachting

Noe av det mest krevende når det kommer tli båtpuss, eller vårklargjøring, er å fjerne all maling på båten og…

Kalesjerens som tar de vanskeligste flekkene!

Det er en kjent utfordring – kalesjen får hard medfart i løpet av en sesong. Hardt sittende smuss som er…

Spesialutviklet bunnstoff for ferskvann

Uansett hvilken type båt du har, trenger den god beskyttelse mot elementene. Alle båter trenger altså beskyttelse, men ikke nødvendigvis mot…