Stoffe så sjelden som mulig

Stoffe så sjelden som mulig

– Hvordan kan jeg stoffe så sjelden som mulig? spør mange båteiere. Den travle hverdagen gjør båtpussen til stress for enkelte. Nye bunnstoff for fritidsbåter gjør at du som båteier kun trenger å stoffe annethvert år!

Kun ett strøk annethvert år

NonStop Supreme fra Jotun ble lansert i 2015 og er et selvpolerende bunnstoff med inntil to års vedlikeholdsintervaller. Begroingsbeskyttelsens varighet vil avhenge av vanntemperatur, lokale begroingsforhold og båtens brukstid. Dersom du påfører den som anbefalt, vil du få en særdeles god beskyttelse over to sesonger, og kan dermed bruke mer tid på annet når våren kommer – eller rett og slett få båten enda raskere på vannet.

Når båten er påført NonStop Supreme om våren, kan du velge å la den ligge i vannet over vinteren eller løfte båten på land. Når du løfter båten så må den vaskes varsomt med ferskvann (høytrykkspyler max 80 bar) før den dekkes til. Når våren kommer, er det bare å sjøsette på nytt. Av estetiske årsaker kan det være ønskelig å flekke med bunnstoff i baugen, vannlinjen og andre steder med ekstra hard slitasje. Når nytt bunnstoff skal påføres før tredje sesong, holder det med ett strøk med NonStop Supreme for en ny toårsperiode.

Er du på jakt etter bunnstoff for regattabåter? Les mer om våre tips til regattabåter her.

 2,5L-Yachting-Nonstop-Supreme

 

Les mer om båtpusstabbene du bør prøve å styre unna!

Mindre malingsfilm over tid på skroget

For den som er opptatt av å bygge minst mulig malingsfilm på skroget, er også NonStop Supreme et godt valg. Siden det er et selvpolerende bunnstoff så vil malingsfilmen bli tynnere over tid, etterhvert som poleringseffekten gjør sitt. Når du i tillegg kun trenger ett strøk annethvert år, så vil du også bygge mindre film over tid enn med et tradisjonelt bunnstoff som du påfører hver sesong.

NonStop Supreme White

NonStop Supreme kommer også i en helt kritthvit farge

Lurer du på hvor du får kjøpt NonStop Supreme? Vår forhandleroversikt finner du her.

Enkelt å bytte til NonStop Supreme

Det er enkelt å bytte til NonStop Supreme. Uansett om du har et selvpolerende eller hardt bunnstoff kan du påføre NonStop Supreme direkte på det eksisterende bunnstoffet med noen få unntak. Se kompabilitetstabellen i BÅTEN-brosjyren eller appen «Jotun Yachting» for mer informasjon. Legg merke til at harde bunnstoff alltid bør våtslipes før nytt strøk påføres. Husk å påføre to strøk for å sikre at du har nok filmtykkelse for to sesonger. Deretter holder det altså med ett strøk annethvert år.

Med et bunnstoff som har to års vedlikeholdsintervall, sparer du deg for mye jobb og kan heller bruke tiden der vi båteiere trives aller best – på vannet!

Har båten din drev? Jotuns drevspray Aqualine Optima beskytter effektivt drevet gjennom hele sesongen.

Lurer du på hvordan du skal gå frem? Se filmen «Slik stoffer du» her:

 

Husk at du også kan kontakte Jotuns malingseksperter på Teknisk Service her for å få råd og hjelp til hvordan du skal gå frem.

Caroline

JOTUN YACHTING lanserer unikt bunnstoff for aluminiumsbåter

Det har lenge vært en utfordring å beskytte aluminiumsbåter mot begroing, noe som også har fått mye oppmerksomhet i media….

Enda bedre utsikt fra båten: slik rengjør du kalesjevinduer

Med tiden blir ofte kalesjevinduer matte. Et vanlig spørsmål fra båteiere er hvordan man enklest renser vinduene på kalesjen for…

Styr unna disse båtpusstabbene!

Når våren nærmer seg, blir det fart i båthavnene. Mange ønsker å få båten klar så fort som mulig, men…

Båtpusstipsene som gjør deg til ekspert

Er du usikker på hvordan du går fram når du skal gjøre båten klar for sesongen? Om du må skrape av…

Go to top