Bunnstoff til båter i ferskvann

Bunnstoff til båter i ferskvann

Jotun Watershield er et hardt, biocidfritt bunnstoff spesielt utviklet for ferskvann. Holder inntil to sesonger og er enkel å vaske. For alle typer båter, også aluminium.

Hvorfor har ikke bunnstoffet biocider?

Ettersom Jotun Watershield er et biocidfritt (giftfritt) bunnstoff har det i utgangspunktet ikke noen effekt når det kommer til begroing. Men det er det heller ikke behov for dette i ferskvann da det ikke vokser samme type alger her som i saltvann.

Watershield produkt

Ved å bruke et biocidfritt bunnstoff i ferskvann unngår du utslipp av giftstoffer i vannet. Dette er selvsagt positivt når vannet også kan være drikkevann. I tillegg er Jotun Watershield et hardt bunnstoff så det vil ikke avgi noen partikler så lenge grunnarbeidet er gjort skikkelig. Les mer om Jotun Watershield her.

Har du båten på et av Norges mange ferskvann er det flere gode grunner til å bruke et bunnstoff som er utviklet for nettopp ferskvann.

Hvor mye bunnstoff trenger jeg?

Å forebygge begroing er ikke bare et spørsmål om hvilket bunnstoff man velger, men også påføringen og tykkelsen på sjiktene. Det er altså viktig å vite hvor mye som trengs, og derfor bør man ha kjennskap til skrogets overflateareal.

Dette kan du lese mer om i vår båt-brosjyre.

Når det kommer til påføring av bunnstoff så er det viktig å vite hva som er påført fra før slik at vedheften blir bra for det nye bunnstoffet. Er gammelt bunnstoff ukjent så påfør et strøk med Yachting Vinyl Primer som grunning og så bunnstoff. Jotun Watershield er et hardt bunnstoff som holder i ca 2 sesonger og det må slipes ned før nytt strøk påføres

Se video for hvordan du påfører bunnstoff:

Skal jeg velge hardt eller selvpolerende bunnstoff?

Båter i ferskvann dras ofte opp på tilhenger og da er et hardt bunnstoff som Jotun Watershield en fordel da det tåler mer og ikke vil slites like raskt som et selvpolerende bunnstoff. En annen ting er at et hardt bunnstoff gir en glatt overflate noe som gjør at båten glir bedre i vannet og gir mindre drivstoff forbruk. Ved bruk av et Biocidfritt bunnstoff i ferskvann vil det ikke gi utslipp av Biocider (giftstoffer) men bakdelen er at hvis du bruker båten både i ferskvann og saltvann så kan du få begroing i saltvann over tid da Watershield ikke inneholder Biocider.

Les mer om hardt og selvpolerende bunnstoff her.

Finn din nærmeste Jotun-forhandler her.

Har du spørsmål? Ta kontakt med våre tekniske eksperter!

Avatar
Avatar

Audun Paulsen Ibenholt

Hvorfor blir det begroing på båten?

Begroing på båten er avhengig av flere faktorer, blant annet vannkvalitet, temperatur, saltholdighet og vanndybde ved fortøyningspunktet. Gråvannsavrenning, forurensninger i…

Hva er forskjellen på hardt og selvpolerende bunnstoff?

Det er mange ulike bunnstoff på markedet, og de kan deles inn i to hovedgrupper; selvpolerende og hardt bunnstoff. Her…

5 grunner til at vi gleder oss til båtsesong

Alle som har båt lengter alltid litt ekstra etter vår, sommer og sol. Endelig kan båten komme ut av vinterdvale…

Fortsatt godkjenning for Jotuns bunnstoffer i Norge

I flere år har Jotun jobbet for å møte EU sitt krav til hvilke stoffer (biocider) bunnstoff til fritidsbåter kan…

Velkommen til Jotuns Båtmagasin – alt du trenger til årets båtpuss!

Det handler om lidenskap og om ekte båtglede, for ekte båtfolk. – Og om å være godt forberedt på vær,…

Havnespy – slik kan vi unngå videre spredning

Havnespy er en fremmed og uønsket art som nylig har fått etablert seg på Sørvestkysten i Norge. Den har sannsynligvis…