Stoff båten kun annethvert år med NonStop Supreme

Stoff båten kun annethvert år med NonStop Supreme

Selv om det kan være kos med båtpuss og stell, så er ikke stoffing av båten nødvendigvis det aller beste med å være båteier. Helst vil vi jo ha båten på vannet så mye som mulig. Så hvordan kan du stoffe så sjeldent som mulig? Med NonStop Supreme holder det å legge bunnstoff på båten annenhvert år!

NonStop Supreme med USPer

Les mer om det selvpolerende bunnstoffet NonStop Supreme her.

Hva er selvpolerende bunnstoff?

Selvpolerende bunnstoff er rett og slett en teknologi der bindemiddelet i bunnstoffet løser seg opp i kontrollert hastighet. Teknologien sørger for at det alltid er et nytt og aktivt lag med bunnstoff i kontakt med vannet. Selvpolerende bunnstoff er den beste måten for å hindre groe, og med Nonstop Supreme fra Jotun kan båten brukes inntil to sesonger før du må stoffe den på nytt.

Dame styrer båt med mann i bakgrunnen. Jotun Yachting.

Motsatsen til selvpolerende bunnstoff er hardt bunnstoff. I motsetning til selvpolerende bunnstoff, vil ikke filmtykkelsen i hardt bunnstoff bli redusert over tid. Dermed kan det harde bunnstoffet ha noe dårligere effekt utover i sesongen. Etterhvert vil også det ytterste laget blir porøst og inaktivt, og du må slipe bunnen lett før nytt bunnstoff påføres.

Kutter drivstoffkostnader

Med et selvpolerende bunnstoff vil du også kunne kutte kostnader på drivstoff. Vi vet at jo mer groe, dess dårligere fremdrift og effekt av motoren. Og når effekten er dårlig vil også motoren måtte bruke mer drivstoff enn normalt. Dermed sørger et bunnstoff som er selvpolerende for at du i tillegg til å ha mer tid på vannet, også får mer igjen for hver liter med drivstoff.

Jotun Yachting NonStop

La båten ligge på vannet over vinteren

Har du stoffet båten med NonStop Supreme før du setter den på vannet, kan du velge om du vil la den ligge over vinteren eller om du vil løfte den på land. Hvis du tar båten på land må du vaske varsomt med ferskvann (max 80 bar på høytrykksspyler) før du dekker den til. Båten er da klar for sjøsetting så snart våren er i anmarsj! Det kan være behov for flekking i baugen og vannlinjen av estetiske årsaker, ettersom slitasjen er størst her. Når du etterhvert skal påføre bunnstoff før tredje sesong, trengs kun ett strøk med NonStop Supreme for en ny toårsperiode.

Enkelt å bytte bunnstoff

Det er enkelt å bytte til NonStop Supreme. Uansett om du har et selvpolerende eller hardt bunnstoff kan du påføre NonStop Supreme direkte på det eksisterende bunnstoffet med noen få unntak. Dersom du skal bytte til NonStop Supreme, så husk å påføre to strøk for å sikre at du har nok filmtykkelse for to sesonger. Deretter holder det med ett strøk annethvert år.. Se tabell for påføringsmengde til ulike fritidsbåter.

Tabell med oversikt over hvor mye bunnstoff du trenger.

Dersom du ønsker å bygge minst mulig malingsfilm på skroget er NonStop Supreme et godt valg. Poleringseffekten i det selvpolerene bunnstoffet vil gjøre sitt og sørge for at malingsfilmen blir tynnere over tid. Med tanke på at du kun trenger ett strøk annenhvert år, blir det naturlig et tynnere lag sammenlignet med tradisjonelt bunnstoff som må påføres hver sesong.

Spørsmål og svar om båtpussen

Lurer du på noe mer angående bunnstoff eller annet som har med båtpussen å gjøre, så har vi samlet en rekke spørsmål og svar her. I sesong svarer vi dessuten på dine spørsmål gjennom vår chat, og vi får daglig inn flere hundre spørsmål fra båtentusiaster i hele landet.

Vi har også laget en video som viser deg hvordan du stoffer båten:

Lykke til med båtpussen – og riktig god båtsesong!

Les mer om våre produkter til båten – eller chat med ekspertene for tips og råd her!

Avatar
Avatar

Audun Paulsen Ibenholt

Gjør båten klar til sommerferien!

Klar for sommerferien på vannet? – Foto: Viknes. Båten er på vannet, stoffet og polert, og nå ligger en deilig…

Hvorfor blir det begroing på båten?

Begroing på båten er avhengig av flere faktorer, blant annet vannkvalitet, temperatur, saltholdighet og vanndybde ved fortøyningspunktet. Gråvannsavrenning, forurensninger i…

Hva er forskjellen på hardt og selvpolerende bunnstoff?

Det er mange ulike bunnstoff på markedet, og de kan deles inn i to hovedgrupper; selvpolerende og hardt bunnstoff. Her…

5 grunner til at vi gleder oss til båtsesong

Alle som har båt lengter alltid litt ekstra etter vår, sommer og sol. Endelig kan båten komme ut av vinterdvale…

Fortsatt godkjenning for Jotuns bunnstoffer i Norge

I flere år har Jotun jobbet for å møte EU sitt krav til hvilke stoffer (biocider) bunnstoff til fritidsbåter kan…

Velkommen til Jotuns Båtmagasin – alt du trenger til årets båtpuss!

Det handler om lidenskap og om ekte båtglede, for ekte båtfolk. – Og om å være godt forberedt på vær,…